Annons

Själv i natt

Annons

Hade tänkt mig att jag skulle komma iväg i god tid för att rigga fotoutrustningen. Att fotografera sig själv i en sörmländsk djungel mitt i natten är inte så lätt. Men nu är jag här i en brant backe ned mot ån. Det är kolsvart under träden och fallna stammar ligger i ett gigantiskt plockepinn. Hade tänkt mig komma hit med pontonbåten, men det blev lite för sent för det. Svetten rinner och kamera och ljusstativen fastnar i riset. Spindelväven smetar runt ansiktet och myggen hittar lätt en överhettad fiskare i snåren. Jag vadar ut i den tunga strömmen och klättrar upp på ett klippblock. Äntligen på plats, efter att ha vadat djupt i hård ström. Så dumt. Dom skulle hitta mig i kraftverket nedströms. Nu är jag i alla fall på den svalaste platsen vid den svalaste tiden, mitt i skogen i en ström, mitt i natten. Ändå rinner svetten av mig. Nattsländorna kryper in i näsa och öron. Nu hör jag tunga vak. Stor gös. Allt trassel är glömt. Men det är något väldigt otillgängligt med själva fisket här också. Jag når inte vaken. Strömmen vill inte släppa till. Den kräver att jag tänker nytt. Jag tror att pontonbåten löser många problem. Nästa gång ska jag komma ned för strömmen. I djungeln ska man färdas på vattnet, annars går man vilse. Till slut hugger det i alla fall. Hårt.

Sörmländsk natt

Sörmländsk natt

Utan tvekan en stor gös, men det blir bara ett irriterat bett inget mer. Kl. 3:30 kommer jag ut ur skogen och ser ängsmarkerna breda ut sig. Nu är det 20 grader varmt och det är gryning. En sval vind kommer från öster.


LÄS OCKSÅ

Annons
0 kommentarer

Annons
AKTUELLT

Bind en Jiggy Spiggy till vårens havsöring!

Jiggy Spiggy är en fluga som jag konstruerade i början av 2000-talet. Det är en av de flugor som överlevt och fortfarande finns kvar i havsöringasken. Det är en fluga som jiggar – dyker och stiger snabbt, men är ingen jiggfluga, d.v.s. rider ju inte med kroken upp. Den passar allra bäst under havsöringens högsäsong

Plastic Fantastic

Det är redan för sent. Den är överallt. Men låt oss sluta nu och samla in skiten. I dag var jag väl inte på topp. Glömde det viktigaste av allt hemma: Linkorgen. Och bilnycklarna, var är dom? Och fisken? Men Johan var på G. En ren D-vitaminkick i november. När solen gick ned högg det

Från ingenstans

Det är lätt att bli fixerad vid kustöring. Det är det här med att man alltid blir överraskad. När som helst kan vad som helst hända. En stor fisk, en liten fisk, en brun fisk, en blank fisk, en luftakrobat, en långrusare, en gädda. Och det är ofta när man som minst anar det. Det

Få och små!

Om jag fick välja mellan lågtryck och högtryck väljer jag oftast högtryck. Men det finns ju högtryck och så finns det ju HÖGTRYCK. I våras var det ett extremt högtryck som totaltförstörde havsöringfisket. Nu i oktober har ett jättehögtryck sabbat gäddfisket. När det gäller lufttryck är ett lagom lufttryck på runt 1000 hpa det jag

Stenhårt barnarbete i Nävekvarn!

Vi var inte ett stort gäng som samlades vid Näveån på söndagmorgonen, men arbetsglädjen var det inget fel på! Stora som små såg till att få stenen i ån. Och det var inte så lite att flytta: 49 ton sten räckte pengarna från Sportfiskarna Fiskevårdsfond till!I år var det många barn på plats. Och som

Kustabborre!

Havsabborren är en favoritfisk för mig. Men vår vanliga abborre kommer inte lång efter. Annika och jag ger oss ut i den sörmländska skärgården på jakt efter våra egna randiga rovriddare. Och vi behöver inte ro många meter innan Annika har krokat den första. September är en grym månad för abborre i allmänhet och kustborre

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons