Annons

Silverspjut på Hittarpsrevet

Annons

Ingemar Johansson och Raine Poka på Hittarpsrevet.

Idag har jag bytt sida. Av Kullahalvön vill säga. Jag är nyfiken på Hittarpsrevet och bestämmer mig för att göra dagens fiskeförsök där. När jag anländer är det ett drömskt ljus över Öresund. Ett riktigt fiskeljus och ett riktigt fiskeväder med omväxlande ljusare stunder och milt regn. Revet är ännu finare än jag föreställt mig. Längst ut ser jag silhuetten av två fiskare. Nej, det är nog inga tonåringar, det syns på vadstilen. Jag börjar fiska på lovartsidan i sydvinden men känner ingen fisk. Är det näbbgädda inne? När fiskarna ser ut att avsluta sitt fiske möter jag dem på revryggen. Det visar sig vara två Skälderviksfiskare som förirrat sig över till sundet för att fiska horngädda som fisken ju heter i Skåne. Ingemar Johansson och Raine Poka. Både herrarna och jag förväntar oss fisketips för revet, men jag är ju här för första gången och är ännu mer novis på platsen. Ingemar och Raine har inte haft någon tur med öringen när de fiskat här trots att det är så fint. Vad kan det bero på? Det har gått trögt med horngäddefisket också, men de har definitivt fått ihop till en middag i alla fall. Raine visar sig vara en kollega. Han har skrivit mycket om fiske och fiskat ihop med både Arne Broman och drottning Silvia. Men detaljerna kring majestätsfisket får nog Raine själv berätta om när ni träffar honom vid vattnet.När jag sagt adjö till de båda fiskekamraterna vadar jag mig ut på revets spets. Jag skrämmer ut en fisk och undrar om det var öring eller Belone Belone som fanns under virvlarna. Inget hugg. Jag byter fluga till en orange märla och när jag når revets spets sliter något tag i flugan och börjar dansa fram på stjärten. Horngädda! En karaktärsfisk för sundet i maj. Lets Dance!

Belone belone – en dansare.

Kväll över Revet.

LÄS OCKSÅ

Annons
0 kommentarer

Annons
AKTUELLT

Bind en Jiggy Spiggy till vårens havsöring!

Jiggy Spiggy är en fluga som jag konstruerade i början av 2000-talet. Det är en av de flugor som överlevt och fortfarande finns kvar i havsöringasken. Det är en fluga som jiggar – dyker och stiger snabbt, men är ingen jiggfluga, d.v.s. rider ju inte med kroken upp. Den passar allra bäst under havsöringens högsäsong

Plastic Fantastic

Det är redan för sent. Den är överallt. Men låt oss sluta nu och samla in skiten. I dag var jag väl inte på topp. Glömde det viktigaste av allt hemma: Linkorgen. Och bilnycklarna, var är dom? Och fisken? Men Johan var på G. En ren D-vitaminkick i november. När solen gick ned högg det

Från ingenstans

Det är lätt att bli fixerad vid kustöring. Det är det här med att man alltid blir överraskad. När som helst kan vad som helst hända. En stor fisk, en liten fisk, en brun fisk, en blank fisk, en luftakrobat, en långrusare, en gädda. Och det är ofta när man som minst anar det. Det

Få och små!

Om jag fick välja mellan lågtryck och högtryck väljer jag oftast högtryck. Men det finns ju högtryck och så finns det ju HÖGTRYCK. I våras var det ett extremt högtryck som totaltförstörde havsöringfisket. Nu i oktober har ett jättehögtryck sabbat gäddfisket. När det gäller lufttryck är ett lagom lufttryck på runt 1000 hpa det jag

Stenhårt barnarbete i Nävekvarn!

Vi var inte ett stort gäng som samlades vid Näveån på söndagmorgonen, men arbetsglädjen var det inget fel på! Stora som små såg till att få stenen i ån. Och det var inte så lite att flytta: 49 ton sten räckte pengarna från Sportfiskarna Fiskevårdsfond till!I år var det många barn på plats. Och som

Kustabborre!

Havsabborren är en favoritfisk för mig. Men vår vanliga abborre kommer inte lång efter. Annika och jag ger oss ut i den sörmländska skärgården på jakt efter våra egna randiga rovriddare. Och vi behöver inte ro många meter innan Annika har krokat den första. September är en grym månad för abborre i allmänhet och kustborre

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons