Annons

Reflexer – dagen efter

Annons

Igår var det bröllopsfest. Det känns när jag ror ut mot de höga öarna i yttre Bråviken. Som tur är kommer vinden från öster och ger mig hjälp till den ö och strand som jag siktar på. Därute finns redan Melker och Johan på  plats. När jag hälsar på Johan berättar han att han haft kontakt med en havsöring vid den sandiga viken som jag nyss rott förbi. Det förvånar mig inte, för det är just där som jag fått fin fisk tidigare. Jag är sent på plats och det är strax dags för pojkarna att paddla hem till familjerna. När jag fiskat mig fram till viken ligger jag sida vid sida med Melker och småpratar fisketeknik. Det tynger på tafsen inne över en tångfläck utanför sanden. Reflexerna är väl lite sisådär dagen efter. Jag fattar inte att det är en fisk som tagit min vita räka. Men den tog ju så odistinkt och försiktigt! När jag lägger tyngden på spöet släpper flugan. Jag ser virveln. Fa-an! Men man blir ju ändå glad. Det  finns liv. Snön som faller ser vackrare ut. Baksmällan är som bortblåst och det finns ett löfte om ljusare tider i skymningsljuset. Snart är det vår.

Melker – En flugfiskeboll!

LÄS OCKSÅ

Annons
1 kommentar

Annons
AKTUELLT

Bind en Jiggy Spiggy till vårens havsöring!

Jiggy Spiggy är en fluga som jag konstruerade i början av 2000-talet. Det är en av de flugor som överlevt och fortfarande finns kvar i havsöringasken. Det är en fluga som jiggar – dyker och stiger snabbt, men är ingen jiggfluga, d.v.s. rider ju inte med kroken upp. Den passar allra bäst under havsöringens högsäsong

Plastic Fantastic

Det är redan för sent. Den är överallt. Men låt oss sluta nu och samla in skiten. I dag var jag väl inte på topp. Glömde det viktigaste av allt hemma: Linkorgen. Och bilnycklarna, var är dom? Och fisken? Men Johan var på G. En ren D-vitaminkick i november. När solen gick ned högg det

Från ingenstans

Det är lätt att bli fixerad vid kustöring. Det är det här med att man alltid blir överraskad. När som helst kan vad som helst hända. En stor fisk, en liten fisk, en brun fisk, en blank fisk, en luftakrobat, en långrusare, en gädda. Och det är ofta när man som minst anar det. Det

Få och små!

Om jag fick välja mellan lågtryck och högtryck väljer jag oftast högtryck. Men det finns ju högtryck och så finns det ju HÖGTRYCK. I våras var det ett extremt högtryck som totaltförstörde havsöringfisket. Nu i oktober har ett jättehögtryck sabbat gäddfisket. När det gäller lufttryck är ett lagom lufttryck på runt 1000 hpa det jag

Stenhårt barnarbete i Nävekvarn!

Vi var inte ett stort gäng som samlades vid Näveån på söndagmorgonen, men arbetsglädjen var det inget fel på! Stora som små såg till att få stenen i ån. Och det var inte så lite att flytta: 49 ton sten räckte pengarna från Sportfiskarna Fiskevårdsfond till!I år var det många barn på plats. Och som

Kustabborre!

Havsabborren är en favoritfisk för mig. Men vår vanliga abborre kommer inte lång efter. Annika och jag ger oss ut i den sörmländska skärgården på jakt efter våra egna randiga rovriddare. Och vi behöver inte ro många meter innan Annika har krokat den första. September är en grym månad för abborre i allmänhet och kustborre

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons