Min skånska resa: Dag 2

På tisdagen friskar vinden i från syd och jag testar sydvästkusten intill Barsebäck. Det finns lä på norra sidan om Barsebäcks Hamn. När jag kommer ned till vattnet ligger en knubbsäl som en vindflöjel på en sten bakom vågbrytaren. Den ligger kvar bra länge innan den tycker att jag kommit för nära. Trots att jag fiskar på under många timmar händer inget idag, förutom att det dyker upp ännu en säl. Det är mycket fina bottnar för öring här, men just idag är det fel förhållanden och jag går fisklös tillbaka till bilen. När man inte haft några kontakter känns det lite tungt att vara kustfiskare. På väg längs försvarsanläggningen från 1700-talet skrämmer jag upp en fälthare. Nu blåser det så hårt att den vobblar fram som en Gladsax på klinten. Idag har jag inte sett en enda annan fiskare på kusten. Jag känner mig med andra ord som en riktig hårding till flugfiskare. Eller en idiot.

Sälflöjel?

Spöflöjel!

0 kommentarer

AKTUELLT

Midsommarmössa på!

Skymningen sänker sig. Det är det vi väntat på. Inte för att det är så mörkt, men i kväll är det mulet. Det är veckan före midsommar och lite tidigt för torrflugefiske. Åsandsländan har vi inte sett till och endast ett fåtal andra sländor. Men vattenståndet är bra. Det är kallt, men inte frost i den jämtländska

Storöring i gäddvikarna

– Gäddvikarna, säger Peter och skrattar. Havsöringfiskarna missar ofta dem, åker till sina vanliga ställen, men nu när det är kallt i vattnet och man hittar varmt vatten i dem – Oj, vilka öringar jag såg förra våren … Vi stannar till vid ett klassiskt ställe, en grynna med rejäl ström, men där händer inget,

Havsöringhumör

Ibland är det tufft att vara havsöringfiskare. Det gör fisken fantastisk och förskräcklig. Att förfölja ett silverspöke genom havet är kanske inte det mest produktiva man kan göra med sitt liv. Men det är vackert: Havet, fisken, livet.  

Uppvärmning i Bråviken

Idag träffade jag Mikael Mählström och Jonas Larsson vid Bråvikens kant. Som vanligt hoppas man på mer sydlig än västlig vind när man ska fiska från land. Men västlig blev det – som vanligt … Jag hade tänkt ge mig ut bland öarna i min pontonbåt, men vinden friskade i och ökade till 10-11 m/s

Bind en Jiggy Spiggy till vårens havsöring!

Jiggy Spiggy är en fluga som jag konstruerade i början av 2000-talet. Det är en av de flugor som överlevt och fortfarande finns kvar i havsöringasken. Det är en fluga som jiggar – dyker och stiger snabbt, men är ingen jiggfluga, d.v.s. rider ju inte med kroken upp. Den passar allra bäst under havsöringens högsäsong

Plastic Fantastic

Det är redan för sent. Den är överallt. Men låt oss sluta nu och samla in skiten. I dag var jag väl inte på topp. Glömde det viktigaste av allt hemma: Linkorgen. Och bilnycklarna, var är dom? Och fisken? Men Johan var på G. En ren D-vitaminkick i november. När solen gick ned högg det