Annons

Min skånska resa: Dag 2

Annons

På tisdagen friskar vinden i från syd och jag testar sydvästkusten intill Barsebäck. Det finns lä på norra sidan om Barsebäcks Hamn. När jag kommer ned till vattnet ligger en knubbsäl som en vindflöjel på en sten bakom vågbrytaren. Den ligger kvar bra länge innan den tycker att jag kommit för nära. Trots att jag fiskar på under många timmar händer inget idag, förutom att det dyker upp ännu en säl. Det är mycket fina bottnar för öring här, men just idag är det fel förhållanden och jag går fisklös tillbaka till bilen. När man inte haft några kontakter känns det lite tungt att vara kustfiskare. På väg längs försvarsanläggningen från 1700-talet skrämmer jag upp en fälthare. Nu blåser det så hårt att den vobblar fram som en Gladsax på klinten. Idag har jag inte sett en enda annan fiskare på kusten. Jag känner mig med andra ord som en riktig hårding till flugfiskare. Eller en idiot.

Sälflöjel?

Spöflöjel!

LÄS OCKSÅ

Annons
0 kommentarer

Annons
AKTUELLT

Bind en Jiggy Spiggy till vårens havsöring!

Jiggy Spiggy är en fluga som jag konstruerade i början av 2000-talet. Det är en av de flugor som överlevt och fortfarande finns kvar i havsöringasken. Det är en fluga som jiggar – dyker och stiger snabbt, men är ingen jiggfluga, d.v.s. rider ju inte med kroken upp. Den passar allra bäst under havsöringens högsäsong

Plastic Fantastic

Det är redan för sent. Den är överallt. Men låt oss sluta nu och samla in skiten. I dag var jag väl inte på topp. Glömde det viktigaste av allt hemma: Linkorgen. Och bilnycklarna, var är dom? Och fisken? Men Johan var på G. En ren D-vitaminkick i november. När solen gick ned högg det

Från ingenstans

Det är lätt att bli fixerad vid kustöring. Det är det här med att man alltid blir överraskad. När som helst kan vad som helst hända. En stor fisk, en liten fisk, en brun fisk, en blank fisk, en luftakrobat, en långrusare, en gädda. Och det är ofta när man som minst anar det. Det

Få och små!

Om jag fick välja mellan lågtryck och högtryck väljer jag oftast högtryck. Men det finns ju högtryck och så finns det ju HÖGTRYCK. I våras var det ett extremt högtryck som totaltförstörde havsöringfisket. Nu i oktober har ett jättehögtryck sabbat gäddfisket. När det gäller lufttryck är ett lagom lufttryck på runt 1000 hpa det jag

Stenhårt barnarbete i Nävekvarn!

Vi var inte ett stort gäng som samlades vid Näveån på söndagmorgonen, men arbetsglädjen var det inget fel på! Stora som små såg till att få stenen i ån. Och det var inte så lite att flytta: 49 ton sten räckte pengarna från Sportfiskarna Fiskevårdsfond till!I år var det många barn på plats. Och som

Kustabborre!

Havsabborren är en favoritfisk för mig. Men vår vanliga abborre kommer inte lång efter. Annika och jag ger oss ut i den sörmländska skärgården på jakt efter våra egna randiga rovriddare. Och vi behöver inte ro många meter innan Annika har krokat den första. September är en grym månad för abborre i allmänhet och kustborre

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons