Meningen med döden? Flugbindning!

Vid köksbordet över en kopp kaffe får jag höra om ett olycksfall.

– Jag hade inte en chans, säger Uffe. Det gick så fort, han rullade över rutan och fastnade i takrailen. Han föll inte av förrän vi stannade på parkeringsfickan. Stendöd. Ligger nog kvar där.

– tror du det, ligger han kvar? Då åker jag och hämtar honom, säger jag.

– Det där glömmer du, säger Lotta. Hon har förstått hur tankspridd jag är.

Och visst glömmer jag. Man ska nog inte säga till människor att de kommer att glömma, då gör dom det. Dagarna går, men nätterna är kalla och kroppen frusen. På väg hem från ett besök i Munktorp tar jag vägen förbi, till min stressade hustrus förtret. Och där ligger han. Kroppen är orörd, trots alla likplundrare som härjar på vägen mellan Nyköping och Jönåker. Han glänser av guld, koppar och smaragder – vilket kap! För meningen med döden kan ibland vara – flugbindning!

En olycksfågel och guldgruva. Roadkill har sina förtjänster.

 

0 kommentarer

AKTUELLT

Midsommarmössa på!

Skymningen sänker sig. Det är det vi väntat på. Inte för att det är så mörkt, men i kväll är det mulet. Det är veckan före midsommar och lite tidigt för torrflugefiske. Åsandsländan har vi inte sett till och endast ett fåtal andra sländor. Men vattenståndet är bra. Det är kallt, men inte frost i den jämtländska

Storöring i gäddvikarna

– Gäddvikarna, säger Peter och skrattar. Havsöringfiskarna missar ofta dem, åker till sina vanliga ställen, men nu när det är kallt i vattnet och man hittar varmt vatten i dem – Oj, vilka öringar jag såg förra våren … Vi stannar till vid ett klassiskt ställe, en grynna med rejäl ström, men där händer inget,

Havsöringhumör

Ibland är det tufft att vara havsöringfiskare. Det gör fisken fantastisk och förskräcklig. Att förfölja ett silverspöke genom havet är kanske inte det mest produktiva man kan göra med sitt liv. Men det är vackert: Havet, fisken, livet.  

Uppvärmning i Bråviken

Idag träffade jag Mikael Mählström och Jonas Larsson vid Bråvikens kant. Som vanligt hoppas man på mer sydlig än västlig vind när man ska fiska från land. Men västlig blev det – som vanligt … Jag hade tänkt ge mig ut bland öarna i min pontonbåt, men vinden friskade i och ökade till 10-11 m/s

Bind en Jiggy Spiggy till vårens havsöring!

Jiggy Spiggy är en fluga som jag konstruerade i början av 2000-talet. Det är en av de flugor som överlevt och fortfarande finns kvar i havsöringasken. Det är en fluga som jiggar – dyker och stiger snabbt, men är ingen jiggfluga, d.v.s. rider ju inte med kroken upp. Den passar allra bäst under havsöringens högsäsong

Plastic Fantastic

Det är redan för sent. Den är överallt. Men låt oss sluta nu och samla in skiten. I dag var jag väl inte på topp. Glömde det viktigaste av allt hemma: Linkorgen. Och bilnycklarna, var är dom? Och fisken? Men Johan var på G. En ren D-vitaminkick i november. När solen gick ned högg det