Annons

Kustflugfiske: Stripping – Ett brinnande intresse!

Annons

Jag ställer fram den gamla symaskinen. Den har gjort konstiga ljud, säger min fru. Kanske är den uttråkad, tänker jag. Vi syr inte så mycket. Men nu börjar vintersäsongen och jag behöver fingerskydd för att inte pekfingret ska bli alldeles sårigt av all hemtagning under gädd och öringfiske. Jag klipper sönder min sons gamla malätna yllekalsonger. Fint material till ”stripping guards”. Det första blir lite för smalt, det andra också … Hm, man är lite otränad på sådant här. Nu börjar det lukta brandrök. En rökpelare stiger från maskinens pedal. Den brinner! Jag sliter ur kontakten och hivar ut maskinen på trappen. Så var det med de fingerskydden. Tillbaka till konsumismen. Jag söker på stripping guards på nätet och undrar vad för slags strippklubb som nu kommer att flasha sitt utbud på skärmen.

En torsk jag mötte när jag var ute och strippade.

En torsk jag mötte när jag var ute och strippade.

 

LÄS OCKSÅ

Annons
0 kommentarer

Annons
AKTUELLT

Bind en Jiggy Spiggy till vårens havsöring!

Jiggy Spiggy är en fluga som jag konstruerade i början av 2000-talet. Det är en av de flugor som överlevt och fortfarande finns kvar i havsöringasken. Det är en fluga som jiggar – dyker och stiger snabbt, men är ingen jiggfluga, d.v.s. rider ju inte med kroken upp. Den passar allra bäst under havsöringens högsäsong

Plastic Fantastic

Det är redan för sent. Den är överallt. Men låt oss sluta nu och samla in skiten. I dag var jag väl inte på topp. Glömde det viktigaste av allt hemma: Linkorgen. Och bilnycklarna, var är dom? Och fisken? Men Johan var på G. En ren D-vitaminkick i november. När solen gick ned högg det

Från ingenstans

Det är lätt att bli fixerad vid kustöring. Det är det här med att man alltid blir överraskad. När som helst kan vad som helst hända. En stor fisk, en liten fisk, en brun fisk, en blank fisk, en luftakrobat, en långrusare, en gädda. Och det är ofta när man som minst anar det. Det

Få och små!

Om jag fick välja mellan lågtryck och högtryck väljer jag oftast högtryck. Men det finns ju högtryck och så finns det ju HÖGTRYCK. I våras var det ett extremt högtryck som totaltförstörde havsöringfisket. Nu i oktober har ett jättehögtryck sabbat gäddfisket. När det gäller lufttryck är ett lagom lufttryck på runt 1000 hpa det jag

Stenhårt barnarbete i Nävekvarn!

Vi var inte ett stort gäng som samlades vid Näveån på söndagmorgonen, men arbetsglädjen var det inget fel på! Stora som små såg till att få stenen i ån. Och det var inte så lite att flytta: 49 ton sten räckte pengarna från Sportfiskarna Fiskevårdsfond till!I år var det många barn på plats. Och som

Kustabborre!

Havsabborren är en favoritfisk för mig. Men vår vanliga abborre kommer inte lång efter. Annika och jag ger oss ut i den sörmländska skärgården på jakt efter våra egna randiga rovriddare. Och vi behöver inte ro många meter innan Annika har krokat den första. September är en grym månad för abborre i allmänhet och kustborre

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons