Annons

Isgata och försyn

Annons

När bilen rullar ned mot Bråviken blir jag tvungen att vända på första fiskestället. Det är för brant och ren skridskois. Jag satsar på Skäret vid Nävekvarn istället. Går över den fasta isen ut till kanten på utsidan mot öppet vatten. Hoppar ut till det yttersta flaket som ligger förtöjt vid en sten. Beundrar solnedgången. Tittar bakom mig för att försäkra mig om att isflaket ligger fast. Det ligger kvar. Förlorar mig i flugans rörelser under den blanka vattenytan och branden på himlen i väster. Tittar på islaket som jag steppade hit ut på. Det är borta. Tittar bakom mig. Isflaket som jag står på ligger inte alls fast vid stenen, det är ett mörkt gap mellan stenen och iskanten! Jag rusar fram och sticker ned kamerastativet. Det försvinner. Hur djup är det nu? Det är bara att hoppa i så fort som möjligt. För varje sekund glider flaket allt längre ut mot djupet. Jag känner igen och hittar botten. Jag hoppar i och hittar en väg in som klarar både mig och kamerautrustningen torr. Tack försynen, tack!

 

 

 

 

På väg mot kanten.

LÄS OCKSÅ

Annons
0 kommentarer

Annons
AKTUELLT

Bind en Jiggy Spiggy till vårens havsöring!

Jiggy Spiggy är en fluga som jag konstruerade i början av 2000-talet. Det är en av de flugor som överlevt och fortfarande finns kvar i havsöringasken. Det är en fluga som jiggar – dyker och stiger snabbt, men är ingen jiggfluga, d.v.s. rider ju inte med kroken upp. Den passar allra bäst under havsöringens högsäsong

Plastic Fantastic

Det är redan för sent. Den är överallt. Men låt oss sluta nu och samla in skiten. I dag var jag väl inte på topp. Glömde det viktigaste av allt hemma: Linkorgen. Och bilnycklarna, var är dom? Och fisken? Men Johan var på G. En ren D-vitaminkick i november. När solen gick ned högg det

Från ingenstans

Det är lätt att bli fixerad vid kustöring. Det är det här med att man alltid blir överraskad. När som helst kan vad som helst hända. En stor fisk, en liten fisk, en brun fisk, en blank fisk, en luftakrobat, en långrusare, en gädda. Och det är ofta när man som minst anar det. Det

Få och små!

Om jag fick välja mellan lågtryck och högtryck väljer jag oftast högtryck. Men det finns ju högtryck och så finns det ju HÖGTRYCK. I våras var det ett extremt högtryck som totaltförstörde havsöringfisket. Nu i oktober har ett jättehögtryck sabbat gäddfisket. När det gäller lufttryck är ett lagom lufttryck på runt 1000 hpa det jag

Stenhårt barnarbete i Nävekvarn!

Vi var inte ett stort gäng som samlades vid Näveån på söndagmorgonen, men arbetsglädjen var det inget fel på! Stora som små såg till att få stenen i ån. Och det var inte så lite att flytta: 49 ton sten räckte pengarna från Sportfiskarna Fiskevårdsfond till!I år var det många barn på plats. Och som

Kustabborre!

Havsabborren är en favoritfisk för mig. Men vår vanliga abborre kommer inte lång efter. Annika och jag ger oss ut i den sörmländska skärgården på jakt efter våra egna randiga rovriddare. Och vi behöver inte ro många meter innan Annika har krokat den första. September är en grym månad för abborre i allmänhet och kustborre

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons