Annons

Den är borta

Annons

Fredrik och jag anländer lite försenade till Vätterns strand. Dagen ser lovande ut. Fredrik tar pontonbåten och är snart en silhuett på det stora vattnet. När jag väl är på väg ut ser jag en mäktig virvel alldeles nära stranden på grunt vatten. Först tror jag att det är ett stenblock strax under ytan, men virveln kommer inte igen. Det var en fisk, en mycket stor fisk. Jag gör ett kast, men inget händer. Ett kast till, men det är som jag visste det i kroppen, fisken är inte kvar. Snart ligger jag sida vid sida med Fredrik, men märker att jag börjat få slagsida.  Flytringen läcker! Snabbt in och plocka fram min gamla trotjänare, en väderbiten Fish Cat som snart måste kasseras. Snart ligger vi där och småpratar i solen och livet känns riktigt bra.

— Jag hade en … Jag hade en! Utbrister Fredrik. Men laxen är borta. Eller var det något annat?

Vi fiskar på, men inget mer händer. Då och då kommer det över Fredrik:

Faan! Jag hade ju en …

Vi vet alla hur det känns. Det svider, det svider så förbannat! Jag hade ju en … nu är den borta.

 

Det är skönt att sträcka på benen efter några timmar i flytringen.

 

LÄS OCKSÅ

Annons
0 kommentarer

Annons
AKTUELLT

Bind en Jiggy Spiggy till vårens havsöring!

Jiggy Spiggy är en fluga som jag konstruerade i början av 2000-talet. Det är en av de flugor som överlevt och fortfarande finns kvar i havsöringasken. Det är en fluga som jiggar – dyker och stiger snabbt, men är ingen jiggfluga, d.v.s. rider ju inte med kroken upp. Den passar allra bäst under havsöringens högsäsong

Plastic Fantastic

Det är redan för sent. Den är överallt. Men låt oss sluta nu och samla in skiten. I dag var jag väl inte på topp. Glömde det viktigaste av allt hemma: Linkorgen. Och bilnycklarna, var är dom? Och fisken? Men Johan var på G. En ren D-vitaminkick i november. När solen gick ned högg det

Från ingenstans

Det är lätt att bli fixerad vid kustöring. Det är det här med att man alltid blir överraskad. När som helst kan vad som helst hända. En stor fisk, en liten fisk, en brun fisk, en blank fisk, en luftakrobat, en långrusare, en gädda. Och det är ofta när man som minst anar det. Det

Få och små!

Om jag fick välja mellan lågtryck och högtryck väljer jag oftast högtryck. Men det finns ju högtryck och så finns det ju HÖGTRYCK. I våras var det ett extremt högtryck som totaltförstörde havsöringfisket. Nu i oktober har ett jättehögtryck sabbat gäddfisket. När det gäller lufttryck är ett lagom lufttryck på runt 1000 hpa det jag

Stenhårt barnarbete i Nävekvarn!

Vi var inte ett stort gäng som samlades vid Näveån på söndagmorgonen, men arbetsglädjen var det inget fel på! Stora som små såg till att få stenen i ån. Och det var inte så lite att flytta: 49 ton sten räckte pengarna från Sportfiskarna Fiskevårdsfond till!I år var det många barn på plats. Och som

Kustabborre!

Havsabborren är en favoritfisk för mig. Men vår vanliga abborre kommer inte lång efter. Annika och jag ger oss ut i den sörmländska skärgården på jakt efter våra egna randiga rovriddare. Och vi behöver inte ro många meter innan Annika har krokat den första. September är en grym månad för abborre i allmänhet och kustborre

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons